Kuřecí burger
|Ingredience
-
- 300 g kuřecího masa, namletého nebo jemně sekaného
- 50 g čerstvě namleté strouhanky
- 1 vejce
- 1 jemně nasekaná cibule
- mořská sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- 20 ml slunečnicového oleje
- 4 bílé žemle posypané sezamovými semínky – nejlépe měkké, hodící se na burgry
- 4 listy ledového salátu
- 1 avokádo, oloupané a nakrájené na kolečka
- kečup k podávání
Postup přípravy
Kuřecí maso, strouhanku, vajíčko, cibuli, sůl a pepř dejte do mísy a dobře prohněťte. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.
Na středním plameni rozehřejte středně velkou pánev, vlijte olej a postupně na něm osmahněte kuřecí placičky, tři až čtyři minuty po každé straně.
Žemle rozkrojte a naplňte je: dospod položte list ledového salátu, pak placičku, navrch avokádo, přikryjte houskou a ozdobte větším párátkem. Podávejte s kečupem.