Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré
|Ingredience
- 2 kuřecí prsní řízky
- 3 lžíce dýňových semínek, rozemletých
- estragon, tymián a snítka rozmarýnu
- špetka muškátového oříšku, sůl
- 1 stroužek česneku, rozmáčknutý
- dobrý olivový olej a olej na opékání
- mrkvový salát k podávání
- CELEROVÉ PYRÉ
- 750 g celeru
- 2 střední brambory
- 3 lžíce másla
- 100 ml smetany ke šlehání
- muškátový oříšek
- sůl
Postup přípravy
1 Kuřecí řízky shora několikrát nařízněte, osolte, posypte estragonem a tymiánem, pokapejte olivovým olejem a nechte asi 2 hodiny odležet.
2 Mezitím připravte celerové pyré. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, osolte, zalijte vodou, uvařte doměkka a slijte. Přidejte máslo a ponorným mixérem zeleninu vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu, znovu prošlehejte a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pyré musí být nadýchané.
3 Odleželé maso okořeňte muškátovým oříškem a obalte v dýňových semínkách. Semínka na maso dobře přitlačte. Do rozehřáté pánve dejte asi 2 lžíce oleje, česnek, rozmarýn a pak prsíčka, opékejte po každé straně 5 minut. Podávejte s kopečkem mrkvového salátu a s pyré.