Rychlé nudle s brokolicí a masem

Ingredience

  • 250 g čínských vaječných nudlí (zhruba 3 ,bločky‘)
  • 1 hlávka brokolice, rozdělená na malé růžičky
  • 1 lžíce oleje, nejlépe sezamového
  • 400 g hovězího na minutky (roštěnky nebo bifteku), nakrájeného na tenké proužky
  • jarní cibulky pokrájené na kolečka, množství podle chuti

Na omáčku:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené kousky čerstvého zázvoru (asi jako ořech), oloupaného a nastrouhaného najemno
  • 1 lžíce vinného octa

Postup přípravy

1.  Smíchejte suroviny na omáčku. Nudle připravte dle návodu a minutu dvě před koncem přisypte brokolici. Sceďte.

2.  Zatím zahřejte v hlubší pánvi či woku olej a za stálého míchání na něm prudce opečte maso dohněda. Vlijte omáčku, zamíchejte, nechte minutku prohřát a odstavte. Přisypte nudle s brokolicí. Hned podávejte, sypané cibulkou.

Add a Comment