Rychlé nudle s brokolicí a masem
|Ingredience
- 250 g čínských vaječných nudlí (zhruba 3 ,bločky‘)
- 1 hlávka brokolice, rozdělená na malé růžičky
- 1 lžíce oleje, nejlépe sezamového
- 400 g hovězího na minutky (roštěnky nebo bifteku), nakrájeného na tenké proužky
- jarní cibulky pokrájené na kolečka, množství podle chuti
Na omáčku:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku, rozdrcené kousky čerstvého zázvoru (asi jako ořech), oloupaného a nastrouhaného najemno
- 1 lžíce vinného octa
Postup přípravy
1. Smíchejte suroviny na omáčku. Nudle připravte dle návodu a minutu dvě před koncem přisypte brokolici. Sceďte.
2. Zatím zahřejte v hlubší pánvi či woku olej a za stálého míchání na něm prudce opečte maso dohněda. Vlijte omáčku, zamíchejte, nechte minutku prohřát a odstavte. Přisypte nudle s brokolicí. Hned podávejte, sypané cibulkou.