BRAMBOROVÁ POLÉVKA SE ZELÍM A RESTOVANOU SLANINOU
|INGREDIENCE
- 150 g brambor,
- 150 g hlávkového zelí,
- 3 stroužky česneku,
- 2 bio zeleninové bujóny,
- 2 lžíce Hrašky (bezlepková směs na zahušťování, lze nahradit lžící hladké mouky),
- 1 cibule,
- čerstvě mletý pepř,
- kmín,
- olej,
- 100 g slaniny,
- řeřicha,
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dorůžova. Přidáme posekaný česnek a oloupané, na kostičky nakrájené brambory a na kostičky nakrouhané zelí. Ještě chvíli restujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bio bujóny, na droboučké kostičky nakrájenou chilli papričku, kmín a pepř. Vaříme asi 15 minut. Hrašku smícháme s troškou teplé vody a přilijeme do polévky. Pár minutek povaříme.
Slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na trošce oleje. Slaninou a řeřichou ozdobíme polévku na talířích.