KOTLETY S BAZALKOVÝM ZELÍM DLE POHLERICHA
|INGREDIENCE
- 3-4 vepřové kotlety,
- rozmarýn,
- olivový olej,
- sůl, pepř,
- 1 menší bíle zelí,
- máslo,
- PESTO:
- 4 stroužky česneku,
- 20 lístku bazalky,
- 1 šálek strouhaného parmazánu,
- sůl, pepř,
- olivový olej,
POSTUP PŘÍPRAVY
Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky, pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.
Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme – musí zůstat křehké.
Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmazán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej, aby nám vznikla hustší kaše. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Kotletky vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.
Na talíř naservírujeme krásně zelené zelí a na něj položíme kotletku.