CIBULOVÁ POLÉVKA S DVOJITÉ TOUSTÍKY

INGREDIENCE

  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 žluté cibule, oloupané a nakrájené na dílky
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • 1 litr hovězího nebo zeleninového vývaru
  • drcený černý pepř
  • NA TOUSTÍKY:
  • 1/2 bagety, na tenké krajíčky, nebo toustový chleba,
  • 100 g sýra (uzení nebo s modrou plísní)
  • 20 g změklého másla

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Na nízkém plameni zahřejte středně velký rendlík. Vložte do něj máslo, olej a cibuli, prohřívejte dvacet minut, aby začala zlátnout. Přidejte ocet, vývar, 250 ml vody a pepř, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte patnáct až dvacet minut zvolna vařit. Na polovinu krajíčků bagety naskládejte kousky nebo plátky sýra a přiklopte je zbývajícím chlebem. Sendviče potřete zvenku máslem. Zahřejte nepřilnavou pánev na středním až vysokém plameni. Sendviče opečte z každé strany minutu, aby zezlátly a sýr začal tát. Polévku nandejte do misek a podávejte se sendviči.

20161026_120446

Add a Comment