CIBULOVÁ POLÉVKA S DVOJITÉ TOUSTÍKY
|INGREDIENCE
- 50 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 žluté cibule, oloupané a nakrájené na dílky
- 2 lžičky balzamikového octa
- 1 litr hovězího nebo zeleninového vývaru
- drcený černý pepř
- NA TOUSTÍKY:
- 1/2 bagety, na tenké krajíčky, nebo toustový chleba,
- 100 g sýra (uzení nebo s modrou plísní)
- 20 g změklého másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Na nízkém plameni zahřejte středně velký rendlík. Vložte do něj máslo, olej a cibuli, prohřívejte dvacet minut, aby začala zlátnout. Přidejte ocet, vývar, 250 ml vody a pepř, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte patnáct až dvacet minut zvolna vařit. Na polovinu krajíčků bagety naskládejte kousky nebo plátky sýra a přiklopte je zbývajícím chlebem. Sendviče potřete zvenku máslem. Zahřejte nepřilnavou pánev na středním až vysokém plameni. Sendviče opečte z každé strany minutu, aby zezlátly a sýr začal tát. Polévku nandejte do misek a podávejte se sendviči.