Ingredience
- 4 silnější plátky slaniny nakrájené na kostičky
- 80 gramů nadrobno nasekané cibule
- nadrcený stroužek česneku
- 400 gramů loupaných rajčat (plechovka)
- 450 gramů špaget (popřípadě ještě lépe těstovin bucatini)
- trocha čerstvé, nasekané bazalky
- nastrouhaný parmezán na posypání
Postup přípravy
- Na větší pánvičce osmahněte slaninu nakrájenou na kostičky – mělo by to trvat zhruba pět minut, zkrátka do doby, než začne být hezky křupavá.
- Pokud se ze slaniny vypeklo příliš tuku, tak ho trochu odlijte. A jinak přidejte nasekanou cibulku a za stálého míchání dále restujte – cirka 3 minutky.
- Pak do pánvičky přidejte česnek a asi po 30 vteřinách i rajčata z plechovky. To vše vařte ještě asi 10 minut.
- Mezitím se ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny spaghetti či bucatini. Asi 10 minut – zkrátka dokud nebudoual dente. Následně je zceďte.
- A blížíme se do finále – do omáčky vmíchejte bazalku a již se může servírovat! Omáčku nandávejte na těstoviny a to vše bohatě posypte strouhaným parmezánem. Fajnšmejkři mohou jídlo posypat ještě nadrobno nakrájenou petrželkou.