Kuře na zelenině II.
|- 1 ks kuřete
- 4 ks stroužky česneku
- 2 ks rajčat
- 1 ks paprikového lusku
- 1 ks cibule
- 2 dcl červeného vína
- grilovací koření
- voda
- olej
- sůl
1. Kuře naporcujeme, pekáč vytřeme olejem, posypeme grilovacím kořením, osolíme a mírně podlijeme vodou
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C téměř doměkka, maso občas podlijeme vodou a přelijeme výpekem
3. Půl hodiny před koncem přidáme pokrájenou papriku, spařená rajčata zbavená šlupky, na kolečka nakrájenou cibuli a česnek, pokrm podlijeme červeným vínem a dále pečeme, až zelenina změkne a alkohol se odpaří.
Doporučení:
Takto upečené kuře podáváme s bramborem, které polijeme výpekem a ozdobíme zeleninou.