Kuře na zelenině II.

  • 1 ks kuřete
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks paprikového lusku
  • 1 ks cibule
  • 2 dcl červeného vína
  • grilovací koření
  • voda
  • olej
  • sůl

1. Kuře naporcujeme, pekáč vytřeme olejem, posypeme grilovacím kořením, osolíme a mírně podlijeme vodou
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C téměř doměkka, maso občas podlijeme vodou a přelijeme výpekem
3. Půl hodiny před koncem přidáme pokrájenou papriku, spařená rajčata zbavená šlupky, na kolečka nakrájenou cibuli a česnek, pokrm podlijeme červeným vínem a dále pečeme, až zelenina změkne a alkohol se odpaří.

Doporučení:
Takto upečené kuře podáváme s bramborem, které polijeme výpekem a ozdobíme zeleninou.

kure

Add a Comment