Tagliatelle s marinovanými vepřovými plátky a fazolkami
Milan |
26.10.2015 |
Hlavní jídlo |
Ingredience
- 300 g vepřová pečeně vcelku
- 150 g zelené fazolky
- 8 ks středně velké žampiony
- 1 cibule
- 1/2 šálku sojová omáčka
- 1 lžička sladká paprika
- 1 lžička dijonská hořčice
- 1/2 lžičky kari
- 1 balení tagliatelle
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm silné). V misce si smícháme 1/2 šálku oleje, sojovou omáčku, papriku, hořcici, kari a trochu pepře. Vše důkladně promícháme a do směsi naložíme maso na minimálně 30 minut.
- Mezitím oloupeme cibuli a žampiony a nakrájíme na měsíčky. Na oleji osmažíme plátky masa, jen chvíli, abychom je nevysušili. Přendáme do misky a na výpek vhodíme cibuli, žampiony, fazolky a opekáme – podle chuti můžeme přisolit nabo připepřit.
- Uvaříme těstoviny dle návodu. Těstoviny slijeme a vsypeme do pánve s fazolkovou směsí, přidáme plátky masa, vše důkladně promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.