Bruschetta

Ingredience

  • 1 středně velký bílý chléb, bageta nebo ciabatta (pečivo může být klidně i den staré)
  • 4 větší vyzrálá rajčata
  • svazek čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej na potírání

Postup přípravy

1. Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.

2. Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku
prolisované strojkem.

3. Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.

Drobnou změnou může být spojení bodu 1 a 3. Tedy: chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs.

Add a Comment