Těstoviny s kuřecím masem a lehkou citrónovou omáčkou

Ingredience

  • 250 g těstovin penne či rotelle
  • 250 g smetany
  • 3 půlky kuřecích prs
  • 1 ks citrónu rozkrájeného na půlky
  • sušený česnek
  • čerstvě namletý černý pepř
  • asi 450 ml kuřecího vývaru
  • 60 ml čerstvé citrónové šťávy
  • špetka citrónové kůry

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 175 °C. Poté si vemte pečící mísu či pekáč, zlehka ho vymažte a položte do něj kuřecí prsa. Na ně z obou stran vymačkejte šťávu z citrónů a obě strany rovněž okořeňte sušeným česnekem a pepřem. Kuře poté pečte zhruba 40 minut, nebo do doby, než se šťáva vypeče a kuře nebude uvnitř růžové.
  2. Mezitím si vezměte větší pánev, nalijte do ní kuřecí vývar a vsypte půlku čajové lžičky sušeného česneku a čtvrtinu lžičky černého pepře. Poté směs přiveďte k varu a následně vlijte citrónovou šťávu a uvařené těstoviny. Vše vařte na mírném ohni, čas od času promíchejte a to až do doby, než se všechna voda absorbuje, tedy zhruba 25 minut.
  3. Upečená kuřecí prsa poté nakrájejte na kostičky a smíchejte je s těstovinami. Následně k tomu přilejte smetanu a přisypte citrónovou kůru. Vše vařte za stálého míchání po dobu zhruba pěti minut. Poté kastról sundejte z plotny a nechte ho ještě asi pět minut odstát. Před podáváním těstoviny důkladně promíchejte.

Add a Comment